"Vi ste napali nas, a danas glumite žrtvu"

Građani zainteresovani za ovo suđenje okupili su se ispred Suda već od 8:30 časova.

Danas u 9 časova u Osnovnom sudu u Banjaluci počeo je nastavak glavne rasprave u predmetu koji se vodi protiv pet članova neformalne grupe građana "Pravda za Davida" koji se terete da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju dužnosti 25.12.2018. godine, a u vezi sa incidentom koji se desio tog dana u parku Petar Kočić.

Građani zainteresovani za ovo suđenje okupili su se ispred Suda već od 8:30 časova.

Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 5 članova "Pravde za Davida" Miljana Kovača, Nemanje Graorca, Petra Perduva, Rade Šljivića i Borislava Zeljića.

Advokatica Dragana Stanković je za BUKU rekla da su predložena četiri svjedoka koja će tužilac ispitivati, a da će nakon toga odbrana postavljati pitanja i dati uvodne riječi: “Tužilaštvo će čitati optužnicu, nakon čega će sudija odrediti tok postupka na prijedlog tužioca, a potom pretpostavljam će ići  vještačenje. Kada je riječ o vještačenju mi ćemo tražiti da se ti dokazi ne izvode kao nezakoniti iz razloga koje ćemo obrazložiti na pretresu. Na koncu svega očekujem oslobađajuću presude za sve, jer apsolutno nikakvog napada nije bilo i smatram da je optužnica iskonstruisana i čak ćemo dokaze koje je samo Tužilaštvo pripremilo iskoristiti za našu odbranu”.

Miljan Kovač jedan od optuženih je u izjavi za BUKU rekao da se osjeća dobro jer je bio na pravoj strani i jer zna da nije kriv.  Danas se, kaže, sudi žrtvama policijske torture, umjesto da se sudi onima koji su tukli svoj narod: “Tzv. policija Republike Srpske se stavila u službu kriminala, umjesto da bude u službi građana i da štiti građane. Ona je odavno postala stranačka milicija SNSD-a i tajkuna i zato je tukla svoj narod umjesto da zaštiti građane, da hapsi lopove, da hapsi ubice Davida Dragičevića”.

Na pitanje da li vjeruje u pravdu tri godine poslije događaja u parku Petar Kočićrekao je da pravda mora pobjediti, ako ne danas onda za mjesec dana, dva. “Pravda na kraju mora pobjediti”, poručio je Kovač.

Izvor : Buka