Višković pranje prozora i podova u zgradama Vlade plaća 175.500 KM

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske, na čijem je čelu Radovan Višković, odlučila je da za pranje fasada i čišćenje podova u administrativnim centrima Vlade u Banjaluci i Istočnom Sarajevu izdvoji čak 175.500 KM.

Piše : Bojana Ninković

Pored pranja fasade na zgradi Vlade u Banjaluci, ponuđač će biti obavezan da skine kamenac sa fontana, dubinski očisti itisone, tepihe i stilski namještaj, očisti kristalne lustere, te mašinski ispolira podove od parketa i kamena. 

Pomenuta nabavka podijeljena je u dva lota, a drugi lot odnosi se na pranje fasade i dubinsko čišćenje itisona u administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu.

Kada je u pitanju tehnička sposobnost koja se zahtijeva od firme ili više njih koje će obaviti pomenute poslove, neophodno je da ima angažovano tehničko osoblje za izvršenje konkretnih usluga i minimalno jednu osobu obučenu za rad na visini.

Po pitanju minimalne opremljenosti, onaj ko se bude želio prijaviti na ovaj oglas mora imati mašinu za pranje stakla filtriranom vodom radne visine minimalno 20 metara, kao i mašinu sa rotacinom četkom za pranje i poliranje podnih površina. 

„Neophodno je da ponuđač posjeduje automatsku mašinu za dubinsko pranje itisona i kombi vozilo ili slično odgovarajuće vozilo“, istaknuto je u tenderskoj dokumentaciji. 

Prije svega, onaj ko se prijavi na pomenuti tender moraće dokazati da nije osuđen pravosnažnom presudom za pranje novca, korpuciju ili prevaru, te da nije pod stečajem ili predmet stečajnog postupka.

Ponuđač će morati priložiti i dokaze da je platio direktne i indirekne poreze, kao i penzijsko i invalidsko osiguranje.

Kako je CAPITAL ranije pisao, Vlada RS već godinama plaća stotine hiljada maraka privatnim firmama  za čišćenje Administrativnog centra iako je to u opisu djelatnosti Sektora za investiciono i tekuće održavanje u okviru Službe za zajedničke poslove Vlade RS. 

Izvor : Capital.ba