Komparacija TOP vijesti RTRS - BNTV 21.02.2021.

Danas imamo podjeljeno društvo po gotovo svakom pitanju. Ako sagledamo malo širu sliku i uzmemo u obzir uticaj najgledanijih medija to ništa nije čudno.Potrudićemo se da vam svakodnevno pokažemo koje su to bitne informacije na najglednijim medijima u zemlji. Samim tim imaćemo širi sliku o tome postoje li nezavisni i neprsitrasni mediji u BiH.

RTRS : Pokušali su predstaviti Doboj kao grad "slučaj", a pobjeda još veća

Neki su pokušali da grad Doboj bude prljav u izbornom procesu, i da ga predstave kao "slučaj", istakao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

- Čestitam gradonačelniku Borisu Jeriniću, kome su pripisivali razne stvari, a vidite da je i sada pobijedio, dobio je podršku 70 odsto glasača - naglasio je Dodik, na konferenciji za novinare u Doboju.

On je poručio da će SNSD zajedno sa Republikom Srpskom znati cijeniti podršku građana u izborima.

- Mi ovdje u Doboju potvrđujemo našu opredijeljenost da idemo naprijed. Doboj dobija novu Bolnicu, novu dvoranu, veliki infrastrukturni projekti su pred nama, a i pred ovim gradom. Ovdje su se desili fer i pošteni izbori, u kojima je SNSD ubjedljiv pobjednik. A kao pobjednici vratićemo to povjerenje građanima kroz sve ono što možemo nazvati boljim životom - naglasio je Dodik. 

Izvor : RTRS

BNTV : Kako je Jerinić za tri mjeseca izgubio 15.000 glasova?!

Postavlja se prosto pitanje kako je za tri mjeseca Jerinić izgubio 15000 glasova i da li su današnji ponovljeni izbori njegova Pirova pobjeda?

Na „izborima“ održanim 15.11.2020. godine Boris Jerinić je ‘dobio“ povjerenje skoro 35000 glasova, ili 83% od „izašlih“ građana, dok je danas na ponovljenim izborima dobio oko 20000 glasova.

Postavlja se prosto pitanje kako je za tri mjeseca Jerinić izgubio 15000 glasova i da li su današnji ponovljeni izbori njegova Pirova pobjeda?

Ponovljeni izbori u Doboju su dokazali i ogolili izborne pljačke i prevare u Republici Srpskoj i potvrdili razmjere krađe.

Ako se samo u Doboju ukrade 15000 glasova, na 106 biračkih mjesta, ili u prosjeku 150 po biračkom mjestu, onda se može shvatiti kakve su razmjere pljačke na republičkim izborima i kakav je legitimitet vlasti, nastale na političkoj korupciji, piše Nebojša Vukanović na svom blogu.

Izvor : BN