Komparacija vijesti RTV BN- RTRS

Kako je prenesena vijest o hapšenju aktivista na Trgu Krajine u Banja Luci.

RTRS : Policijski službenici prekinuli neprijavljeno javno okupljanje

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka danas su upozorili pripadnike i aktiviste politčke partije "Pokret pravde" da prekinu javno okupljanje na Trgu Krajine u Banjaluci, jer isto nije organizovano u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju.

- Naime, nakon što su odbili da postupe po nalogu policijskih službenika da se raziđu, policijski službenici su priveli u prostorije Policijske stanice Centar Banjaluka lice O.P., organizatora ovog neprijavljeog javnog skupa - saopšteno je iz PU Banjaluka.

U saopštenju se navodi da organizator ovog javnog skupa koji nije prijavljen u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, nije imao ni dozvolu Administrativne službe Grada Banjaluka za zauzimanje javne površine.

Nezvanično, privedeno je još oko 10 lica, koja su se okupila ispred Policijske uprave Banjaluka. Oni su narušili javni red i mir ispred Policijske uprave i odbili su da se raziđu.

U skladu sa Zakonom o prekrašajima, obaviješten je dežurni sudija Osnovnog suda.

Izvor : RTRS

RTV BN : Policija uhapsila članove Pravde za Davida zbog obraćanja medijima na Trgu Krajine

Član grupe "Pravda za Davida" Ozren Perduv danas je uhapšen na Trgu Krajine,u Banjaluci, gdje je trebalo da se održi konferencija za novinare.

Predstavnik grupe "Pravda za Davida Ozren Perduv danas je priveden u policiju s Trga Krajine,u Banjaluci, gdje je bila zakazana konferencija za novinare.

Na zakaznu konferenciju za novinare došlo je nekoliko novinara, ali ona nije održana, jer je poliicja to spriječila okruživši Perduva od koga su tražili da se ukloni nekoliko ljudi koji su bili u blizini.

Nakon što je Perduv rekao da nije sa njima, policija ga je odvela u policiju.

Nakon toga su se građani koji su okupljeni oko Pravde za Davida otišli pred banjalučku Policijsku upravu gdje je uhapšeno još građana među njima i Sofija Grmuša koja je prije nekoliko dana privodjena u policiju Laktašima.

Grupa "Pravda za Davida" više od dvije godine traži od nadležnih organa da pronađu i procesuiraju ubice banjalučkog studenta Davida Dragičevića.

"Pravdi za Davida" su zabranjeni javni skupovi, čak i u grupama od tri osobe?!

Zanimljivo je da je policija protiv članova grupe "Ppravda za Davida" podnijela dosada na desetine prijava, koje su uglavnom završavale oslobađajućim sudskim presudama.

VIDEO : Hapšenje članova grupe Pravda za Davida - Banjaluka

Izvor : RTV BN