Komparacija vijesti : Izjava Dragana Lukača

Izjava Ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača 

RTRS : Lukač: Odgovorno tvrdim, nema prisluškivanja

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da odgovorno tvrdi da u Srpskoj nema prisluškivanja poslanika niti bilo koga ko se ne bavi kriminalnom i nije potencijalni terorista.

Lukač je istakao da se samo u skladu sa sudskim odlukama mogu vršiti određene mjere i pozvao skupštinski Nezavisni odbor, koji ima pravo nadzora nad radom Ministarstva unutrašnjih poslova, da izvrši sve neophodne provjere.

- Tačno je da je sinoć ovdje srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik vodio određenu političku igru sa poslanicima Draškom Stanivukovićem i Nebojšom Vukanovićem - rekao je Lukač u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Lukač je istakao da mnogi najavljuju prijavu protiv Dodika zbog navodnog prisluškivanja i utrkuju se ko će je prvi podnijeti.

- Sinoć su to bila navedena dva poslanika, a sada Igor Crnadak iz PDP-a, ali vas je pretekao Milan Tubin /SDS/ koji je podnio prijavu - naglasio je Lukač.

On je dodao da se u jednom predmetu ne može voditi više sudskih postupaka.

Izvor : portal RTRS


RTV BN : Dragan Lukač "vadi" Dodika: Nema prisluškivanja!

Nakon više najava, i prijave tužilaštvu, da će protiv Milorada Dodika biti podnesena krivična prijava zbog prisluškivanja opozicije, danas se obratio i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač koji tvrdi da nema prisluškivanja.

Nakon više najava da će protiv Milorada Dodika biti podnesena krivična prijava zbog njegove tvrdnje izrečene sinoć u NSRS, da prisluškuje opoziciju, danas se obratio i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač odbacujući to da MUP RS prisluškuje nekog bez sudskog naloga.Govoreći da se Dodikova izjava može kvalifikovati političkom, Lukač je rekao da nema nelegalnog prisluškivanja.

"Odgovorno tvrdim da nema prisluškivanja ako se ne radi o osobi koja se bavi kriminalom, terorizmom ili nekom drugom nezakonitom radnjom", kazao je Lukač navodeći da je prisluškivanje moguće samo uz sudski nalog.

On je pozvao i nadležni skupštinsko odbor zadužen za rad MUP-a da provjeri tačnost u vezi prisluškivanja.

Milorad Dodik sinoć je rekao da prisluškuje SDS i da zna sve šta rade...On je za te tvrdnje tražio i potvrdu od ministra policije Dragana Lukača koga je upitao: Jeli tako...da sve znamo...

Lukač se ranije nije oglasio, a najavu podnošenja kriivčne prijave najavili su iz opozicionih stranaka SDS i PDP, a prijavu tužilaštvu je podnijela i nevladina organizacija TI. 

Izvor : portal RTV BN